• fitness-industry

KOLEDŽ PROGRAM:

Koledž program je dizajniran za tenisere i teniserke završnih godina srednje škole koji žele da nastave svoje školovanje i tenisku karijeru na nekom od univerziteta SAD-a, uz dobijanje sportske stipendije.

INFORMACIJE:

Poželjno je da nam se kandidat javi minimum 12 meseci pre planiranog odlaska na studije, kako bi potraga za adekvatnim univerzitetom i sportskom stipendijom bila na najvišem nivou. Nakon inicijalne procene igračkih sposobnosti tenisera, pravi se detaljan plan treniranja i turnira sa bivšim koledž igračima i iskusnim trenerima u cilju dostizanja željenog nivoa igre neophodnog za dobijanje sportskih stipendija u SAD-u. Full paket program obuhvata tenisku i kondicionu pripremu tenisera, stručnu pripremu za polaganje TOEFL (engleski) i SAT (engleski i matematika) testova, sastavljanje teniske biografije, snimanje i pravljenje video snimka (predstavljanje igrača i njegovih teniskih veština) i kontaktiranje i promocija igrača kod svih potencijalnih univerziteta u SAD-u, radi dobijanja sportske teniske stipendije.

Iako se usluge mogu uzimati i pojedinačno, preporučujemo full paket program jer iskustvo bivših i sadašnjih igrača koledž tenisa kao i koledž trenera sa kojima smo u kontaktu, nam govori da su pored teniskih veština za dobijanje sportskih stipendija, veoma bitni i rezultati TOEFL i SAT testova, kao i kvalitet video snimka sa kojim se promoviše teniski nivo igrača.

Cena ovog programa zavisi od obima usluga koje teniser želi da dobije od Akademije do potpisa ugovora o stipendiranju sa nekim od univerziteta iz SAD-a. Cena teniskih i kondicionh treninga u okviru pripreme za takmičenje u koledž divizijama su po redovnom cenovniku teniske akademije individualnih programa. Zainteresovani teniseri treba da se jave putem e-maila: ivanm@tennisacademyelite.com, gde mogu da postave konkretna pitanja i zahteve za ponudu.

Ostale relevantne informacije u vezi sa teniskim koledž stipendijama: Univerziteti čiji sportski timovi spadaju u NCAA (National Collegiate Athletic Association) Diviziju 1 i 2 obezbeđuju određen broj stipendija za svoje sportske timove, dok oni koji spadaju u NCAA Diviziju 3 ne obezbeđuju finansijske olakšice svojim sportistima. Po želji, klijent može da se promoviše u sve tri divizije.

Univerziteti čiji sportski timovi spadaju u NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) Diviziju takođe nude određen broj sportskih stipendija svojim sportskim timovima. TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) je test engleskog jezika koji polažu svi budući internacionalni studenti (stranci). SAT test je prijemni test za američke univerzitete koji polažu svi studenti, uključujući i domaće i strane studente. Test se sastoji iz polaganja engleskog jezika i matematike. Da bi klijent ispunio uslov neophodan za upis na univerzitete u SAD-u i dobijanje teniske sportske stipendije, mora da ima završenu srednju školu i da ima između 18-23 godine.