Tennis Academy Elite

Saša Stojisavljević novi sportski direktor i šef stručnog štaba Teniske Akademije Elite!

Zadovoljstvo nam je da obavestimo da je Saša Stojisavljević najnoviji član našeg tima u Teniskoj Akademiji Elite. On će obavljati funkciju sportskog direktora i glavnog trenera u našoj akademiji.

Saša je počeo da igra tenis sa 7 godina. Takmičio se u istoj generaciji kao i Novak Djoković i tokom cele karijere je uvek bio jedan od najboljih igrača u Srbiji. Kao junior je bio prvi na rang listi Srbije i igrao za juniorsku reprezentaciju do 18 godina 2004. i 2005. Godine. Kao profesionalni igrač Sašin najbolji rang na ATP listi je bilo 670. mesto. Takođe je bio i član univerzitetskog nacionalnog tima 2009. godine. Saša je učestvovao u preko 100 profesionalnih turnira u karijeri pre nego što je prestao sa aktivnim igranjem u 28-oj godini.

Počeo je da radi kao trener 2014. godine. Bio je glavni trener Nikole Milojevića (nabolji rang #143 ATP) 2015-te, putujući trener Jelene Janković u 2017-oj (bivsa #1 na WTA), kao i glavni trener Pedje Krstina (nabolji rang #159 ATP) 2018-te. Takođe, trenirao je 2 godine 2 WTA igračice rangirane između 500.i 600 mesta na svetu.

Pored toga Saša je radio i kao povremeni trener Miomira Kecmanovića (nabolji rang #88 ATP) i Filipa Krajinovića (nabolji rang #26 ATP) sa kojima je putovao na turnire.

Sa velikim igračkim i trenerskim iskustvom na profesionalnom nivou, entuzijazmom i razvijenim radnim navikama, sigurni smo da će Saša imati veliki uticaj na razvoj akademije i napredak naših igrača do najvišeg mogućeg nivoa.