Teniska Akademija Elite

  • fitness-industry

TENISKA AKADEMIJA ELITE:

Osnovan: 1997. godine

Mesto: Novi Sad

Broj terena: Šest terena - šljaka (+ 4 terena u samoj blizini teniskog centra)

U toku 2008. godine na zemljištu površine 10.000 m², sagradjena je poslovna zgrada površine 3.000 m² (sa hotelskim apartmanima i restoranom), centralni teniski teren i sportska hala na 2 teniska terena. U tom sportsko-poslovnom centru je 2009. godine počela sa radom-Prva Srpska Teniska Akademija « Elite ».

Istorijat:

Teniski klub « Elite » je osnovan 1997. godine na novoizgrađenih 5 teniskih terena i malim sportskim objektom sa svlačionicama. Klub se veoma brzo razvijao i postao jedan od najvećih klubova u Srbiji. U toku 2008. godine je na tom prostoru ukupne površine 10.000m² izgrađena poslovna zgrada od 3.000m² poslovnog prostora u okviru koje se nalazi Hotel Elite sa apartmanima za tenisere i restoran. Takođe je izgrađen još jedan centralni teniski teren, i hala na dva postojeća teniska terena. Time su se stekli uslovi za rad internacionalne teniske akademije, koja je zvanično počela sa radom 26. marta 2009.godine.

Dođite i uverite se u prednost organizovanog boravka i treniranja, SVE NA JEDNOM MESTU, čime vam ostaje više vremena za slobodne aktivnosti.

Infrastruktura:

TENISKA AKADEMIJA « ELITE » danas radi na 10 teniskih terena, od kojih su 6 terena u okviru samog sportsko – poslovnog centra. Svi tereni su kvalitetno osvetljeni, tako da se tenis na njima igra do 23 časa. Dva terena su pokrivena i leti, sa otvorenim bočnim stranama, tako da se tenis na njima uvek može igrati nezavisno od vremena. Zimi se treninzi odvijaju u samoj akademiji na 4 pokrivena terena na šljaci, a po potrebi se iznajmljuju još dva terena na tvrdoj podlozi, za pripremu tenisera koji idu na turnire na toj podlozi. Letnja sezona traje od 01.04. do 01.11. tekuće godine (7 meseci), a zimska sezona traje od 01.11. do 01.04. naredne godine ( 5 meseci ).

Naš tim:

U teniskoj akademiji radi 8 teniskih trenera i 2 kondiciona trenera, svi sa položenim trenerskim ispitom i trenerskom licencom. U akademiji se takođe koriste i usluge masera, fizioterapeuta, sportskog psihologa i nutricioniste. Organizujemo i učenje srpskog jezika sa engleskog i ruskog po želji, kao i časove engleskog jezika. Teniski savez Vojvodine kao regionalni teniski savez se nalazi takođe u poslovnoj zgradi gde i teniska akademija «Elite», tako da se na terenima akademije pored mnogobrojnih turnira organizuju i regionalni kampovi za pripreme tenisera, kao i seminari za dobijanje trenerskih licenci.

Naši klijenti:

Akademija nudi programe koji su prilagođeni svim uzrastima, kao i svim nivoima tenisera, počevši od početnog nivoa za decu i odrasle, preko juniorskog takmičarskog tenisa i profesionalnog nivoa. Kroz akademiju je prošlo mnogo uspešnih tenisera i državnih prvaka, kao na primer Filip Grbić koji je bio prvak do 12 i 14 godina u Srbiji i 6. na ETA rang listi do 16. godina, a prva teniserka Sveta za juniorke do 18 godina u 2014. godini Ivana Jorović je takođe član ove akademije od svoje 12. godine. Pored njih, na pripremama između turnira naši povremeni gosti su i Dušan Lajović (58. na ATP listi) Filip Krajinović (33. na ATP listi), Laslo Đere (89. na ATP listi), Aleksandra Krunić (53. na WTA listi), i mnogi drugi.

Zašto baš T.A. ELITE?

Ono što nas razdvaja od ostalih akademija je velika posvećenost i profesionalni odnos prema svakom našem članu, nezavisno od nivoa tenisa, pola i uzrasta. Naši programi su dizajnirani tako da se svakom individualcu pridaje maksimalno pažnje u cilju ostvarenja njegovih ličnih planova u teniskoj karijeri. Ovo se postiže čestim individualnim treninzima kao i treninzima u malim grupama 2-4 igrača sličnih godina i kvaliteta, kao i stalnoj komunikaciji između igrača, trenera i roditelja (kod mlađih tenisera). Na taj način istovremeno ostvarajemo i prijatnu i profesionalnu radnu atmosferu u akademiji.