Tennis Academy Elite

SRBIJA I KAZAHSTAN POTPISALI UGOVOR O SARADNJI TENSIKIH SAVEZA

Ugovor o saradnji TSS i TSK potpisan je na na konferenciji koja je održana u press centru Dejvis kup meča u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. Ispred Teniskog saveza Srbije ugovor je potpisao predsednik TSS Mr Mirko Petrović, a ispred Teniskog saveza Kazahstana, predsednik Teniskog saveza Kazahstana Bulat Utemuratov.

Na konferenciji je prisustvovao I predsednik Teniske Akademije Elite Aleksandar Mojsejev, kao i mladi takmičari iz Kazahstana koji vec sarađuju sa Teniskom Akademijom Elite u kojoj treniraju.

Potpisan sporazum uključuje sledeće stavke:

- Saradnja u dobijanju wild card-a za ITF turnire koji se igraju u Srbiji i Kazahstanu. Ova mogućnost je posebno važna za mlade tenisere koji će na ovaj način lakše doći od prvih ATP poena.

- Saradnja u korišćenju teniskih centara, koji će prilikom održavanja turnira teniserima omogućiti lakši pristup treningu.

- Razmena iskustava, znanja, teniskih kadrova i menadžmenta.

- Saradnja po pitanjima pristupa teniskim organizacijama poput ITF, ATP i WTA.

Kao prvi korak realizacije potpisanog sporazuma na konferenciji je bilo i javno saopštenje Aleksandra Mojsejeva koji je ponudio 2 Wild Card-e na predstojećem međunarodnom YASON CUP turniru do 16 godina u organizaciji Teniske Akademije Elite, za najboljeg juniora i juniorku Kazahstana.